Акценти
Начало / Крими / Мъж опита да убие роднина

Мъж опита да убие роднина

55-годишен мъж от село Каменец е прострелян от свой роднина заради стари неуредени отношения на битова основа, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на 24 март по обяд.

В 14.25 часа в Районното управление в Пордим е получен сигнал от 32-годишна жена, че в село Каменец е прострелян в областта на подмишничната кост 55-годишен местен жител. Пострадалият е транспортиран от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен и е настанен в клиника по Ортопедия и травматология към УМБАЛ „Георги Странски”, без опасност за живота. Извършена му е операция. Проверка е изяснила, че мъжът има три присъди за измами.

Полицейски екипи са задържали извършителя – 67-годишен от същото село, роднина на пострадалия. Стрелецът има пет присъди за хулиганство и скитничество, както и обсебване. Намерено е и оръжието – боен пистолет марка „Браунинг”, калибър 7,65. Иззети са и 2 гилзи и 7 патрона – незаконно притежавани. В момента на задържане извършителят е бил с хипертонична криза, след стабилизиране на състоянието му ще бъде задържан.

Работата по случая продължава. Уведомен е окръжен прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...