Начало / Крими / Мъж загина при тежка катастрофа в Радомирци

Мъж загина при тежка катастрофа в Радомирци

линейка

Мъж загина при тежка катастрофа на главен път до село Радомирци вчера, информират от Окръжна прокуратура. Инцидентът е станал около 11 часа на кръстовището на главния път с ул. „Георги Димитров“. Мъжът управлявал „Рено 19“, в което пътували трима пътници. Той навлязъл в насрещното движение и се ударил в правилно движещия се по ПП i – 3 – Бяла – Ботевград товарен автомобил „Даф“, управляван от криминално проявен от Разлог.

Шофьорът на „Рено“-то е с 40-годишен стаж, от село Радомирци. След катасрофата той и пътниците в колата са транспортирани в Спешна помощ в Червен Бряг, където водачът е починал. Пътниците са прегледани и освободени без опасност за живота.

Шофьорът на товарния автомобил С. А. С. е без наранявания и без опасност за живота, алкохолната му проба е отрицателна. Местопроизшествието е посетено от екип, съставен от разследващ полицай, автоексперт, експерт ЕКД при РПУ – Червен Бряг.

Уведомен е дежурен прокурор Габриела Динова от Окръжна прокуратура – Плевен. Образувано e  досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1 буква „в“ от НК. Предвиденото в закона наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...