Акценти
Начало / Крими / Мъж е осъден за хулиганство по незабавно производство на Районна прокуратура – Кнежа

Мъж е осъден за хулиганство по незабавно производство на Районна прокуратура – Кнежа

По незабавно производство на Районна прокуратура – Кнежа 24-годишен мъж, извършил хулиганство, е осъден на пробация за срок от две години и шест месеца с пробационни мерки – задължителна регистрация, задължителни срещи с пробационен служител и 250 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Съдът призна Веско П. за това, че на 22.06.2016 г. в гр. Кнежа пред жилище на ул.“Р. Даскалов“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като крещял и отправял заплахи и обидни думи към екипа на ФСМП при МБАЛ – Кнежа и намиращата се в специализирания автомобил бременна жена и нанесъл удари с ръце по линейката, като счупил лявото странично огледало.

На 22.06.2016 г. Веско П. бил привлечен, като обвиняем по наказателното производство за извършената кражба на вещи от майка на Г. Н. – жена, с която живеел на семейни начала. Същата вечер отишъл в дома на семейството на Г. Н. в гр. Кнежа, започнал да ги обижда и заплашва, за да оттеглят подадената срещу него жалба. Поискал заедно с Г. Н. да заминат да живеят в гр. София, но тя му отказала, като му обяснила, че е бременна в четвъртия месец и не й понасят пътувания. Въпреки това обвиняемият продължил най-вулгарно да псува и заплашва обитателите на дома и се нахвърлил върху бременната жена, като я ударил в лицето и в кръста. На Г. Н. й прилошало от нанесените удари и подала сигнал на тел.112., като на място пристигнал екип на ФСМП при МБАЛ – Кнежа. Пострадалата Г. Н. била прегледана и настанена в линейката с цел транспортиране до болнично заведение. В този момент Веско П. продължавал да крещи и заплашва всички присъстващи и започнал да удря по линейката, като счупил лявото странично огледало.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...