Акценти
Начало / Крими / Мъж, държал акцизни стоки без бандерол е осъден след споразумение с Районна прокуратура – Кнежа

Мъж, държал акцизни стоки без бандерол е осъден след споразумение с Районна прокуратура – Кнежа

Мъж, държал акцизни стоки без бандерол е осъден след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Кнежа, информира Апелативна прокуратура – Велико Търново.

С. С. се признал за виновен за това, че на 04.05.2018г., гр. Кнежа, в стайно помещение към гараж държал акцизни стоки без акцизен бандерол – 10 стека, съдържащи 100 кутии с цигари от марката „Джи Ти Силвър“; 33 броя стека, съдържащи 330 броя кутии с цигари от марка  „Карелия“, 49 броя стека, съдържащи 490 броя кутии с цигари от марката „Реджина блу“ и два броя кутии с цигари от марката „Реджина блу“, всичко общо 922 бр. кутии с цигари на обща стойност 6 915  лева, като такъв бандерол се изисква по Закона за тютюна и тютюневите и свързаните с тях изделия и Закона за акцизите и данъчните складове. Невнесеният  акциз в републиканския бюджет е в размер на 3738.71 лева,  като случая не е маловажен. Престъпление по чл. 234 НК.

 За това деяние ме у наложено  наказание десет месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66 от НК изпълнението е отложено за срок от три  години. Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...