Акценти
Начало / Последни новини / Мъжкият отбор на СКШ“Спартак Плевен XXI“ пети на Държавното по ускорен шах

Мъжкият отбор на СКШ“Спартак Плевен XXI“ пети на Държавното по ускорен шах

Отлично се представи мъжкият отбор на Спартак Плевен XXl на държавното отборно първенство по ускорен шахмат и блиц, което се състоя от 28 до 30 май в Кранево. В плевенския тим участват  мс Михаил Гигов, фм Николай Йорданов, Радослав Атанасов, Мартин Дяков и юношата Владимир Върбанов.

В първенството по блиц плевенският отбор се класира във втората  половина на таблицата. На ускорения шах,  след оспорвани срещи плевенските шахматисти записаха 4 победи, едно реми и две загуби, като разделиха 3-5  (от 12 отбора), като по допълнителни показатели останаха пети.

 Шахматистите на Спартак Плевен ХХІ се представят много добре в отборното първенство по шахмат за мъже за „Купа Ропотамо”, което до 6 юни се провежда Приморско. След четвъртия кръг отбора на „Спартак Плевен XXI“ води в класирането с 4 победи.

Междувременно стана ясно, че 11 шахматни клуба в България ще получат финансиране от ММС по „Програма за развитие на спортните клубове през 2019 г. Сред тях са и два клуба от Плевенска Област.Това са „Спартак Плевен XXI“ И „Михаил Тал“(Червен Бряг), които по показателите на оценяване в програмата са съответно на второ и трето място в страната.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...