Начало / Крими / Мъже от Павликени са станали жертви на грабеж и побой в жк „Сторгозия”        

Мъже от Павликени са станали жертви на грабеж и побой в жк „Сторгозия”        

На 5 март 2018 година в 18.40 часа и в 18.42 часа на тел. 112 е получен сигнал за инцидент на улица „Железничар“ в жк „Сторгозия“ в Плевен.  На място са изпратени автопатрули на Второ РУ – Плевен, които са установили 33-годишен, 31-годишен и 28-годишен, жители на град Павликени. Мъжете са разказали, че същия ден около 18.00 часа са спрели с „Опел Корса“ в ж.к. „Сторгозия“ близо до ул. „Железничар“ и са слезли от автомобила да пазаруват. Обръщайки се към „Опел“-а са забелязали непознат да изважда през прозореца на автомобила найлонов плик и платнена чанта, съдържащи мобилен телефон и лаптоп, с които е побягнал по улицата. Твърдят, че влязъл в къща на улица „Железничар“.

Мъжете са отишли до къщата и започнали да викат да върне вещите. Твърдят, че в началото се показало момиче, което е заявило, че никой не е влизал. После излязъл възрастен мъж, който ги заплашил, че ако не се махнат ще извика полиция. Докато били пред къщата от горната страна на улицата дошли около 7-8 непознати и ги нападнали с колове и брадви, нанасяйки им удари. Тримата павликенци успели да се оттеглят. Обадили се на тел. 112 и изчакали идването на полиция.

При условията на неотложност е извършено претърсване в дом на улица „Железничар“ и не са намерени вещи, обект на престъпление, съобщават от МВР Плевен. 28-годишният има порезна рана зад лявото коляно. Прегледан е в плевенска болница и е освободен без опасност за живота. По случая е уведомен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл.194, ал.1 и чл.131, ал.1, т.12 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...