Акценти
Начало / Последни новини / Мъглата около ОФК Спартак /Плевен/ не се разсейва

Мъглата около ОФК Спартак /Плевен/ не се разсейва

До болка втръсналия въпрос: „В коя група /Втора професионална лига или Северозападна В аматьорска/ ще играе през новия сезон Общински футболен клуб Спартак /Плевен/?“ продължава да е на дневен ред вече близо месец. Очакваше се до края на тази седмица отговора най-после да стане известен. За пореден път обаче решение все няма. Причината – отлага се предварително обявеното за днес заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз. Именно висшия ръководен орган на родния футбол трябва да реши окончателно какъв ще е новия формат на Втора професионална лига /Б група/ в която плевенския Спартак се надява да остане.

Отлагането на сбирката е заради процесите около ЦСКА. Шефовете на родния футбол ще изчакат да видят какво ще се случи с автентичния ЦСКА в началото на следващата седмица. Както е известно, в понеделник /27 юни/ изтича срокът за подаване на оздравителен план на дружеството. Очаква се след това управителното тяло на БФС да се събере и да обяви бъдещето на 31-кратните шампиони, а и това на доскорошния Литекс – ПФК ЦСКА-София.

Така през следващата седмица отново ще очакваме Изпълкома на БФС да каже становището си и за Б група – как ще се процедира и колко ще са отборите в нея за сезон 2016-2017.

Протакането на този процес пречи на нормалната работа в плевенския клуб – забавя провеждането на селекцията и изготвянето на цялостната програма с контролните срещи в хода на подготовката.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...