Начало / Здравеопазване / МЦ КИРМ с безплатни консултации в Плевен и Пловдив по повод 9-я си рожден ден

МЦ КИРМ с безплатни консултации в Плевен и Пловдив по повод 9-я си рожден ден

Безплатни консултации ще се проведат в Плевен и Пловдив по повод 9 години от създаването на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина”, съобщават оттам. Спазвайки традицията на МЦ „КИРМ“ и по повод деветата година от неговото създаване в Плевен, двата центъра организират безплатни консултации за пациенти.

В Плевен безплатните консултации са на 13 април и ще бъдат в три направления: акушерство и гинекология, ендокринология и андрология.

В Пловдив безплатните гинекологични прегледи са на 18 и 20 април и ще бъдат направени от д-р Владимира Петрова, акушер-гинеколог към МЦ „КИРМ – Пловдив“.

Д-р Добринка Гинчева, специалист по акушерство и гинекология, ще консултира жени, които желаят да направят профилактичен гинекологичен преглед и ехография на малък таз. Д-р Виолета Рилчева, д.м., специалист по вътрешни болести и андрология ще консултира безплатно мъже от двойки с репродуктивни проблеми, както и мъже, които желаят профилактично да проверят своите репродуктивни възможности преди планиране на бременност. Желаещите ще имат възможност за безплатна спермограма в андрологичната лаборатория на центъра, както и последващо заключение и препоръка.

Безплатните консултации на д-р Албена Динкова, ендокринолог в МЦ КИРМ – Плевен, ще включват: консултация, преглед и ехография на щитовидна жлеза. Ендокринните причини за инфертилитет са твърде разнообразни – захарен диабет, щитовидни заболявания, поликистозни яйчници, хипогонадизъм. Напоследък се наблюдават своеобразни пандемии на цивилизацията: естрогенизацията на обществото, масов анаболен прием от подрастващи юноши, рестриктивни диети при девойките и пандемия от затлъстяване при малките деца. Резултатът от тях върху репродуктивните функции предстои да бъде отчетен в бъдеще.

Записването за безплатните консултации е по предварително изготвен график:

За Плевен: тел. 064/804790, адресът на МЦ КИРМ – Плевен е бул. Скобелев 20.
За Пловдив: тел.: 032/280054, адресът на МЦ „КИРМ – Пловдив“ е кв. Кючук Париж, ул. „Нестор Иванов“ 11.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...