Начало / Култура / Музей на открито показа пред малки и големи исторически оръжия

Музей на открито показа пред малки и големи исторически оръжия

Музей на открито представят днес от регионалния клуб в Плевен на Национално дружество „Традиция”. Инициативата се провежда пред централния вход на Военен клуб – Плевен, а всички желаещи имат възможност да видят отблизо исторически оръжия и предмети.

музей на открито
Изложбата включва над 50 експоната от частни колекции, като оръжията са напълно автентични, други са реставрирани или са точни копия, изработени по оригинални образци. Посетителите имат възможност не само да разглеждат отблизо старинните оръжия, но и да ги докоснат, и да научат повече за тях. Още в първите минути след откриването на импровизираният музей любопитни плевенчани изпробваха облекла и каски.

музей на открито
Целта на мероприятието е чрез представянето и запознаването на хората с „позабравените” исторически факти, както и показването на автентични оръжия и исторически възстановки, да се възвърне българския дух, националното самосъзнание и гордост в обществото. Несъмнено част от тези цели бяха постигнати, тъй като малчуганите с трепет се спускаха да разгледат оръжията и да научат нещо повече за тях.

музей на открито

музей на открито

Джейлян Демирев

оръжие

музей на открито

музей на открито

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...