Акценти
Начало / Икономика / Мудното решение за разширяване на „синята зона” яде приходи за Общината

Мудното решение за разширяване на „синята зона” яде приходи за Общината

Кметът Георг Спартански остро критикува днес общинските съветници, които все още не са излезли с решение за разширяване на „синята зона” в Плевен и за контрола по издаването на безплатните карти за ползването й. От това забавяне Общината губи средства, каза той.

С решение на Общинския съвет от края на януари тази година бяха създадени две 7-членни комисии, които трябваше да излязат с решение до края на февруари, припомни кметът и поясни, че все още чака решенията им, а вече е средата на месец май.

По думите му общинските съветници вече са решили за себе си въпроса с картите за безплатно паркиране, но не е ясно на кого и при какви условия те ще се предоставят на други граждани.

Припомняме, че в комисията за определяне критериите за раздаване на безплатни карти за преференции при паркиране в „Синята зона“ влизат Красимир Владов от коалиция „Плевен може, Плевен побеждава“, Дарин Ангелов от ГЕРб, Антон Георгиев от БСП, Христомир Христов от група „Гергьовден“, Ленко Дайчев от ДПС, Паулина Кирова – секретар на Община Плевен и Иваница Бояджиева – управител на Център за градска мобилност.

В другата комисия, свързана с разширяването на „Синя зона“ в Плевен, влизат Красимир Владов от коалиция „Плевен може, Плевен побеждава“, Дарин Ангелов от ГЕРБ, Бойко Тодоров от БСП, Христомир Христов от група „Гергьовден“, д-р Йордан Георгиев от ГЕРБ, Владислав Иванов – гл. инженер на Община Плевен и Иваница Бояджиева – управител на Център за градска мобилност.

На оперативката днес Иваница Бояджиева каза, че един единствен път е уведомена и е участвала в заседание на комисията, в която членува.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...