Акценти
Начало / Култура / Монтанският театър гостува в Плевен с пиеса на Илко Иларионов

Монтанският театър гостува в Плевен с пиеса на Илко Иларионов

 uuu

Монтанският театър ще гостува през март в Плевен с пиесата на Илко Иларионов „Молба до господ”, информира драматургът Ивет Костова. Комедията е режисирана от Юри Статков, а в нея участват актьорите Ирина Димитрова, Любомир Бояджиев и Петър Митев.

Заглавието е познато на плевенската публика, тъй като авторът му е директорът на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен и е поставяно на наша сцена, в ролите се изявиха емблематичните български актьори Стоянка Мутафова и Васил Попов. Сюжетът разказва за едно семейство, в което незнайно как попада чанта, пълна с много пари. Как ще промени живота и взаимоотношенията им всичко това, става ясно по време на пиесата. Спектакълът се играе успешно в Монтана, гостувал е и в София и в Плевен.

Другото гостуващо заглавие през месец март е „Търговци на презервативи” на Врачанския драматичен театър. Това е спектакъл за духовните ценности и тяхното ценообразуване. Единият от героите е спестил 60 хиляди в памет на майка си, а другият е получил в наследство от баща си презервативи на стойност 60 хиляди. Тя е аптекарка. Как времето ще разреши задачите, поставени от този малко необичаен любовен триъгълник?

Една смешно-тъжна притча за живота на малкия човек в големия свят. Въпреки провокативното заглавие, спектакълът се препоръчва и за зрители под 16-годишна възраст. В този спектакъл ще видите: местната звезда от тв-сериала „7 часа разлика” Борислав Борисов, носителката на голямата награда за женска роля от миналогодишното издание на Националния фестивал на малките театрални форми Румяна Мерджанска, един от главните герои в първия екшън-филм за футболна агитка в България Анатоли Бенкин, а режисьор на постановката е директорът на Бургаския театър Борислав Чакринов.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...