Акценти
Начало / Политика / Момчил Спасов се кандидатира отново за кметското място в Белене

Момчил Спасов се кандидатира отново за кметското място в Белене

Момчил Спасов ще се кандидатира за втори мандат като кмет на Белене. Това стана възможнос, след като Общинската конференция на БСП единодушно гласува своето доверие на кандидатурата на настоящия кмет на Белене за втори мандат.
41-годишният кандидат-кмет има дългогодишен стаж в община Белене на различни длъжности. Преди да бъде избран за кмет през септември 2013 г., е бил заместник-кмет с ресор „Социално-икономическа политика, разработване и управление на проекти”. От 2005 до 2008 година е секретар на общината и ръководи цялостната административната дейност. Преди това е и началник на отдел “Социално-икономическа политика”, както и главен инспектор “Защита на потребителите, лицензии, контрол в търговията и услугите, транспорт и съобщения”.
Магистър е със специалност „Икономика на търговията” от Стопанска академия “Д.А.Ценов”-Свищов, откъдето има и сертификат за следдипломна квалификация по „Вътрешен финансов контрол”. Спасов има завършени обучения и курсове към Американския университет в България, Националното сдружение на общини в Република България, Фондацията за реформа в местното самоуправление, Институт за публична администрация и европейска интеграция, Асоциацията на дунавските общини „Дунав” и др.
Заместник-председател е на Управителния съвет на Асоциация на дунавските общини „Дунав”, както и на Постоянната комисия по Международно сътрудничество и евроинтеграция към Националното сдружение на общините в Република България. Също така е член на тематичната работна група за разработване на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 като представител на Националното сдружение на общините в Република България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...