Акценти
Начало / Последни новини / Момчил Сирашки води България на ЕП по борба, 7 момичета и момчета са от СКБ Изобор

Момчил Сирашки води България на ЕП по борба, 7 момичета и момчета са от СКБ Изобор

Поредно признание за плевенския СКБ Изобор. Треньорът Момчил Сирашки и почти целия отбор за момичета и момчета ще се борят за България на европейското първенство в Полша. Схватките са от днес до 30-и юни в Краков. След като ръководството на родната федерация по борба избра главния треньор на СКБ Изобор – Петър Антов да води юношеският национален отбор на България, сега повери селекцията на момичетата U15 на по-младия му колега в плевенския клуб Момчил Сирашки. Изборът се позовава на заслугите на амбициозния млад специалист. Те са достатъчно убедителни – само преди два месеца и половина отборът на СКБ Изобор за момичета стана национален шампион на България с тотално превъзходство. В началото на този месец пък селекцията на момчетата вдигна купата за трето място. Най-логичното е именно от тези два състава да бъдат селектирани най-много национали за европейското в Полша.

Сирашки залага на пет от своите момичета – Виктория Бойнова /категория до 33 кг/, Яна Димитрова /39 кг/, Красимира Димитрова /42 кг/, Виктория Брайкова /50 кг/ и Бинка Драгушкова /58 кг/. В националната селекцията на момчетата влизат съотборниците им Вили Димитров /41 кг/ и Ивайло Афизе /68 кг/.

Участието на борци от най-добрите школи в Европа и света е доказателство за изключително силен континентален шампионат в Краков.

Прочетете също:

Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си по особено мъчителен начин

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен 49-годишен мъж с инициали  Г.И. е признат за виновен ...