Начало / Култура / Момчил Георгиев открива днес изложба за доброто и светлината

Момчил Георгиев открива днес изложба за доброто и светлината

Изложбата „О-СВЕТ-ЛЕНИЕ“ на Момчил Георгиев ще бъде открита тази вечер в ХГ „Илия Бешков” в Плевен. В изложбата се преплитат темите за добротата и светлината, за суетата, за компромисите, които правим.

Момчил Георгиев е роден през 1974 година в Пловдив. През 1993 г. завършва Средно специално художествено училище за сценични кадри, Пловдив. През 1998 г. завършва с магистърска степен специалност „Металопластика“ в Националната художествена академия. От 2004 г. членува в Съюза на българските художници, секция „Живопис“. През 2009 става член на УС на секция „Живопис“, към СБХ. През 2005 г. печели конкурса за специализация в Cité Internationalе des Arts, Париж. Живее и работи в София.

Има десетки самостоятелни изложби в страната. На плевенските ценители е познат от  участието му в четири последователни издания на Биенале на малките форми. Носител е на II награда за живопис от Националния конкурс за млади художници (2005), Диплом от Националната младежка изложба Четири състояния, куратор Галина Лардева (2000) и на Почетен Диплом за живопис от Биенале на малките форми, Плевен (2010).

Изложбата му в галерия „Бешков” ще бъде открита днес, от 17 часа.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...