Начало / Последни новини / Момичетата на СКШ „Плевен XXI“ спечелиха държавната титла на ускорен шах в Боровец

Момичетата на СКШ „Плевен XXI“ спечелиха държавната титла на ускорен шах в Боровец

Отборът на СКШ „Плевен ХХІ” –  Дария Георгиева, Нора Рашева, Любомира Ленкова и Аделина Тодорова, записа в актива си 8 мач точки от 8 възможни. Това бе третият, последен турнир от Държавните отборни първенства по класически шахмат, ускорен шахмат и блиц за момичета и момчета до 12 и до 16 години, които се проведоха в Боровец от 7 до 12 ноември.

Основни съпернички на плевенчанки бяха шахматистките от  „Пловдив“, „Ивис“ София и „Михаил Тал“ Червен бряг. В първенствата по класически шахмат и блиц състезателките ни взеха бронзовите медали. С най-голям принос за отбора е най- малката ни шахматистка – 8- годишната Нора Рашева, която в края на миналия месец стана осма на СП в Грузия. Нора успя да запише 10 победи, една равна среща и само 3 загуби срещу по-големи съпернички. В отбора ни успешно дебютира 9- годишната Дария Георгиева. Средната възраст на тима на „Плевен XXI“ e 10 години, така че момичетата и през следващата година остават с шансове за титла в тази възрастова група.

С най- много спечелени първи места – 5 на брой, са отборите на момчета до 12 г. и момичета до 16 г. от „Бургас 64“. Главен съдия на първенствата беше международният съдия Димитър Илиев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...