Акценти
Начало / Последни новини / Момичетата на СКБ Изобор над всички в Нова Загора

Момичетата на СКБ Изобор над всички в Нова Загора

Два златни, по един сребърен и бронзов медал за момичетата на плевенския СКБ Изобор в Нова Загора. Там на връх празника на града се проведе 14-ото издание на турнира по борба „Новозагорска слава“. Сред участниците в зала „Младост“ бяха момичета и момчета от София, Средец, Елена, Хасково, Стамболийски, Шивачево, Раднево, Гълъбово, Горна Оряховица, Ямбол, Созопол, Стражица, домакините СКБ „Загорец“ и пет възпитанички на треньорите Петър Антов, Момчил Сирашки и Цоло Божилски в плевенския клуб. Те бяха сред най-добрите в състезанието.

Очаквано шампионката на България – Яна Димитрова спечели категорията до 42 кг, надвивайки убедително три съпернички. Същият успех постигна и съотборничката й Красимира Димитрова при 46-килограмовите с четири победи. Тук финалът бе плевенски. За първото място, Красимира надви Християна Маркова, която взе сребърния медал. До финалната схватка в категорията, Маркова се справи с три противнички.

При 50-килограмовите Виктория Брайкова се окичи в бронзов медал след две победи и една загуба.

„Доволни сме от представянето на момичетата. Показаха, че са с класа над опонентките си. Подобна оценка може да звучи нескромно, но това беше реалността на тепиха. Вероятно се дължи и на факта, че състезателките ни влязоха в турнира пределно мобилизирани и концентрирани, без никакво подценяване на съперничките си. Продължаваме подготовката с големи очаквания за представянето ни на предстоящите държавните първенства и международните турнири“, коментира Момчил Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...