Начало / Здравеопазване / Момиченце е първото бебе за годината  в МБАЛ „Св. Марина”-Плевен

Момиченце е първото бебе за годината  в МБАЛ „Св. Марина”-Плевен

Момиченце е първото бебе, родено в Клиниката по акушерство на МБАЛ „Св. Марина” – Плевен, за тази година. Малката Цветослава се е появила на бял свят след естествено раждане на 1 януари в 3.10 часа, научихме от д-р Пепо Партенов, завеждащ Клиниката по акушерство. Момиченцето е с тегло  3 500 и 50 см дължина. Майката  е от село Ракита. Ръководител на екипа, водил раждането, е акушер-гинекологът д-р Александър Любенов, а първите грижи за новороденото е поел неонатологът д-р Максим Йоновски.

През миналата година в МБАЛ „Св. Марина” са проплакали 354 бебета. Легловата база на  акушерската клиника – 13 акушерски легла и 10 неонатологични,  е работила през цялата година на пълен капацитет, уточни д-р Партенов. Много от майките са не само от Плевен, областта и близките градове, а и от градове като Велико Търново, Свищов, Габрово, Русе и др.
Д-р Партенов  благодари на всички мами , че са се доверили на  грижите  на екипа му в тези най-важни за всяка майка дни, а на  екипа на Акушерска клиника към МБАЛ „Света Марина“-Плевен пожелава много здраве и да продължават да работят  все така  – професионално, сърцато и всеотдайно.

dr-slavova2

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...