Начало / Общество / Може ли да няма балове и 24 май заради евровота?

Може ли да няма балове и 24 май заради евровота?

24_mai

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова е изпратила писмо до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева с въпроси, свързани с честването на 24 май и провеждането на избори за Европейски парламент на 25 май 2014 г., информират от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Клисарова пита дали организирането на традиционните тържества по случай Деня на българската просвета и култура, които ще съвпаднат с деня за размисъл, са в нарушение на забраната за предизборна агитация, предвидени в  Изборния кодекс.

Става дума както за обичайното шествие в центъра на София, към което се присъединяват президентът на Р България, министърът на образованието и науката, столичният кмет, учени от БАН, ректори, общественици, учители, студенти, ученици и граждани, така и за честванията в цялата страна.

Проф. Клисарова очаква от ЦИК и отговор на въпроса, свързан със събирането на зрелостниците в училищните дворове преди абитуриентските балове на 24 и 25 май 2014 г.

„Изразявам надежда, че провеждането на изборите за Европейски парламент няма да наруши дългогодишната традиция за тържествено отбелязване на 24 май и да помрачи празника на хиляди български абитуриенти“, пише в писмото си министър Клисарова.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...