Акценти
Начало / Образование / Модерно училище по акушерство и гинекология започва днес в Медицинския

Модерно училище по акушерство и гинекология започва днес в Медицинския

Световен учен ще е лектор на форума

Модерно училище по акушерство и гинекология, което се организира за шеста поредна година от Асоциацията на студентите по медицина в България (АСМБ) – Плевен, ще започне днес в Медицински университет – Плевен. Тази година за първи път студентският форум ще се проведе изцяло на английски език. Целта е той да се превърне в международна научно-практическа конференция.

Официален гост-лектор ще е проф. д-р Майкъл Щарк – световно известен и  признат специалист и учен, особено с разработения  от него метод за лапаротомия по Щарк, който се използва в множество реномирани клиники по цял свят.

Водещи специалисти в областта на акушерството, гинекологията и феталната морфология като чл.-кор. проф. Г. Горчев, проф. д-р С. Томов, проф. д-р А. Щерев, д-р Петя Чавеева, доц. Стратиева, проф. Тимева и други също ще бъдат лектори на научния форум.

Участниците във форума, който продължи до 14 април,  ще имат възможността да придобият нови умения в областта на роботизирана хирургия, да използват нови модерни техники и методи по време на специалния практически модул.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...