Акценти
Начало / Общество / Мобилни групи на Общинския инспекторат ще пазят детските площадки

Мобилни групи на Общинския инспекторат ще пазят детските площадки

Мобилни групи, съставени от служители на Общинския инспекторат, ще патрулират вече около детските площадки в Плевен. Общинските полицаи ще са с палки и белезници. До тази мярка се прибягва след несекващите вандалски прояви и унищожаване на съоръженията на тези площадки. От една страна мобилните екипи ще изпълняват превантивна роля срещу посегателства, а от друга – ще има бърза реакция срещу извършителите на вандалски прояви, обясни кметът Георг Спартански. Той е натоварил зам.-кмета по ред r сигурност – Тодор Еленков, съвместно със служители от общината да разработят план за обиколка на мобилните групи.

Кметът не скри, че не е доволен от досегашната работа на Общинския инспекторат и ще направи необходимото той да заработи по нов, по-ефективен начин.

За опазване умишлено унищожаване на люлки и беседки на детските площадки в града кметът ще търси съдействие и от полицията, най-вече за осигуряване на нощно наблюдение на съоръженията. Кметът цитира, че в момента 66 на сто от всички детски площадки в града се нуждаят от частичен ремонт заради умишленото чупене на съоръженията.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...