Акценти
Начало / Култура / Многоликата Индия – любопитна и цветна, показва фотографът Нишит Шах

Многоликата Индия – любопитна и цветна, показва фотографът Нишит Шах

В 65 фотографии индийският фотограф Нишит Шах е оформил любопитна и красива картина на многоликата Индия. Фотоизложбата е подредена в галерия „Илия Бешков”. Тя е първата международна изява на Шах, който е професионален сватбен фотограф, но често обективът му запечатва красотите и странностите на Индия. Това е истинската Индия – от селата и от сватбите, които туристите рядко могат да видят, сподели Нишит Шах.Това, което със сигурност ще впечатли публиката са цветовете на Индия – всеки чужденец, който идва в страната ни е впечатлен от нейното многоцветие и от приятелското отношение на жителите, каза още фотографът, който се е опитал да събере всичко това в изложбата си, наречена „Индийски калейдоскоп”.

В нея той преоткрива символиката на традиционната индийска сватба, ежедневието на племето Рабари в областта Куч, панаира на камилите в Пушкар и вдъхновяващи детайли от пътуванията си из страната. За посетителите особено ценни са съпътстващите надписи към всяка една фотография, които допълват фоторазказа.

Плевен е първият град в България, в който Нишит Ших показва изложбата си. От българската си обиколка той смята да направи изложба „Българско лято”. За индийците ще бъде любопитна, тъй като българското лято е като индийската зима, с усмивка обясни фотографът и допълни, че първото му впечатление от страната ни е, че българите са приятелски настроени и дори далече от дома се чувствам като в семейство.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...