Акценти
Начало / Общество / Летни занимания организират за младите в Коиловци

Летни занимания организират за младите в Коиловци

По отдавнашна традиция в Коиловци се грижат за организацията на свободното време на децата и младите като по време и на лятната ваканция се провеждат различни инициативи. Освен полезни и приятни, мероприятията са сред природата и акцентират и на спорта. И тази година автори на програмата със занимания през юли и август са кметството, Читалище “Христо Ботев 27”, Младежкият клуб и Комисията по “Спорт и младежки дейности” към Обществения съвет на Коиловци.

Сезонът на забавленията беше открит със състезание по риболов, в което се включиха 12 участници на възраст от 9 до 26 години. Всеки състезател имаше право да участва с една въдица, като можеше да избере мястото, където да застане и стръвта, която да използва. Заради дъжда обаче, надпреварата завърши преди уречения час и награждаването се състоя в читалището. Първа награда за най-много хванати риби беше присъдена на 16-годишния Пламен Никитов, втора – на Борислав Здравков, на трето място остана Захари Стоянов. Наградите бяха осигурени от кметството и ги връчи кметът на селото Красимир Иванов. Всички участници получиха и грамоти от читалището.

Следващото мероприятие от лятната програма вече е известно и се чака с нетърпение. На 9 юли започва едно от най-любимите на децата в Коиловци приключения – походът сред природата “Откривател”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...