Акценти
Начало / Крими / Мним лекар измъкна 700 лева и злато от възрастна жена

Мним лекар измъкна 700 лева и злато от възрастна жена

Плевенските полицаи издирват измамник, отнел от възрастна жена 700 лева и златни обици, съобщават в бюлетина на полицията в Плевен. На 23 август в 14.55 часа в Първо  РУП гр.Плевен е получен сигнал от 74-годишна от Плевен, че същия ден около 10 часа на домашния си телефон е получила обаждане от непознат. Той се представил за лекар във Военна болница – Плевен и обяснил, че внучката й е настанена в същата болница със счупен крак и се нуждае от оперативна намеса. Мнимият лекар обяснил, че за операцията са необходими 1500 лв. Около 11.30 часа пред входа на Военна болница възрастната жена  е предала сумата от 700 лева и чифт златни обици на непознат мъж на възраст около 36 години.

Полицията провежда оперативни действия за установяване на извършителя и за задържането му.
Поредният случай на измама на доверчиви възрастни хора е повод от полицията пак апелират  към гражданите за повишено внимание при телефонни обаждания, при които се иска пари за лечение на техен роднина. При телефонни обаждания, при които ви искат парични суми, незабавно потърсете близките си, съветват полицаите и призовават за  съдействие на органите на реда!

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...