Начало / Образование / Млади предприемачи разказаха пред ученици защо са останали в България

Млади предприемачи разказаха пред ученици защо са останали в България

Млади предприемачи проведоха днес  среща с учениците от четвъртите класове в НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен. Разговорът беше насочен към отговор на въпроса: Защо трябва да останем в България?

По интересен начин Кристиан Тончев и Александър Димитров представиха своя нестандартен бизнес – ферма за охлюви и с кратка презентация показаха любопитни факти от процеса на работа и отглеждането на охлювите.

Пред учениците двамата предприемачи говореха за своя избор да останат в България, какво е да обичаш родината си и да работиш тук, където си близо до семейство и приятели. Разказваха за трудностите и препятствията през които са минали, за да осъществят идеята си, за упорития труд и постоянство, за да бъдат успешни и да продължават напред.

Подчертаха, че е важно човек да намира начин да се справя именно в своята страна, да развива това, в което е добър, да намери мястото си тук, където се чувства най-добре и да се бори, за да постига целите си, защото няма по-хубаво място на света от родината.

Пожелаха на четвъртокласниците да се гордеят, че са българи, да следват мечтите си и да ги осъществяват в България, за да бъде тя достойна част от Европа и света.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...