Акценти
Начало / Икономика / Млади предприемачи от Плевенско се включват в Световната седмица по предприемачество

Млади предприемачи от Плевенско се включват в Световната седмица по предприемачество

С открити уроци в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в село Търнене и СОУ “Д-р Петър  Берон” в Червен бряг стартира днес в Плевенска област Световната седмицата по предприемачеството. Инициативата ще протече с над 30 прояви в различни населени места в региона.

Седмицата по предприемачество в България се организира от образователната организация Джуниър Ачийвмънт. Тази година Световната седмица по предприемачество в България е под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев и ще бъде отбелязана с общо 139 инициативи в 70 населени места. От 12 до 22 ноември ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната, като се очаква над 5 000 ученици да се включат в инициативите.

Домакин и инициатор на дейностите в България е организацията за младежко предприемачество Джуниър Ачийвмънт България. Инициативите ще се проведат по различни програми като “Бизнес етика”, “Икономика на успеха”, “Европа и аз” и др. Целта на проявите е да се насърчи предприемаческото мислене сред младите хора и да се създаде основа за изграждане на конкретни предприемачески умения сред учениците.

Световната седмицата по предприемачество се провежда от Джуниър Ачийвмънт България за пета поредна година у нас. Представители на бизнеса и местната власт ще влязат в ролята на гост-лектори в откритите уроци. Заедно с учениците те ще обсъдят възможностите и проблемите при стартирането и управлението на бизнес. Участниците в иновационните лагери ще имат за задача да намерят решение на казус, зададен от Джуниър Ачийвмънт България. Разделени в отбори, учениците ще трябва да предложат създаването на нов продукт и да разработят план за успешното му лансиране на пазара. Жури, съставено от учители, родители и професионалисти от бизнеса, ще оценява екипната работа на отборите.

Във вторник инициативите в Плевенска област продължават с открити уроци в СОУ “Стоян Заимов” Плевен и ОУ “Христо Ботев” в Божурица. До края на седмицата, инициативи, посветени на събитието, ще се проведат в ОУ “Максим Горки” и НУ “Христо Ботев” в Левски, СОУ “Иван Вазов”, НУ “Единство”, НУИ “Панайот Пипков”, СОУ “Пейо Яворов”, ОУ “Лазар Станев” Плевен, СОУ “Христо Ботев” Славяново, ОУ “Отец Паисий” Кнежа, ДУ “Св.св. Кирил и Методий” Крушовица, ОУ “Антон Страшимиров” Бохот, СОУ “Христо Смирненски” Койнаре, ОУ “Климент Охридски” Буковлък, ОУ “Климент Охридски” Крушовене, ОУ “Христо Ботев” Мечка и НУ “Христо Ботев” Дисевица.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...