Акценти
Начало / Образование / Млади математици от Балканските страни, Великобритания и Саудитска арабия събира в Плевен Балканска математическа олимпиада

Млади математици от Балканските страни, Великобритания и Саудитска арабия събира в Плевен Балканска математическа олимпиада

Плевен

От 2 до 7 май Плевен ще бъде домакин на ХХХI Балканска математическа олимпиада. Тазгодишното издание е своеобразен тридесети юбилей на Международното съревнование, проведено за първи път през 1984 година в Гърция. Организатори на авторитетното събитие са Министерство на образованието и науката, Съюз на математиците в България и Община Плевен.

Отбори от 20 държави, между които освен от Балканските страни, присъстват и отбори от Великобритания, Италия , Саудитска арабия и др. България ще бъде представена от два отбора. В първият отбор е и Любен Личев от Математическата гимназия в Плевен.

Балканската математическа олимпиада 2014 ще бъде официално открита на 3 май/събота/ в 11 часа в двора на Регионален исторически музей – Плевен /при лошо време – в зала „Катя Попова”/.

Състезателният ден е на 4 май с начало 9  часа.На 6 май от 18 часа в ДКТ“Иван Радоев“ ще се проведе церемонията по награждаването на отличените участници. Емблемата на Плевен ще украсява медалите на наградените състезатели.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...