Акценти
Начало / Крими / Арест за пиян шофьор, обиждал и заплашвал полицаи

Арест за пиян шофьор, обиждал и заплашвал полицаи

На 29 април 2014 година около 14.30 часа в село Садовец полицейски патрул е забелязал  лекбелезници автомобил „Фолксваген Голф“,  криволичещ по пътя. Служителите на реда са подали сигнал със стоп палка, но водачът не е изпълнил полицейското разпореждане. Метри след мястото той принудително е спрян. Установено е, че зад волана е 44-годишен от село Садовец. Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние, но е отказал да бъде тестван с техническо средство за употреба на алкохол. В хода на проверката мъжът е отправил обидни и цинични думи и закани към полицаите.

Като извършител на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, срещу него е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.325, ал.1 от НК. Задържан е за 24 часа, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...