Акценти
Начало / Спорт / Млади и стари се включиха в Деня на ходенето

Млади и стари се включиха в Деня на ходенето

Ден на ходенето

Над 1 500  плевенчани на различна възраст се включиха в Световния  ден на ходенето, който се отбелязва за 21-ви  пореден път в  България. За втора година нашият град беше избран за символичен национален домакин на изявата.

Старт на Деня на ходенето даде зам.-кметът Стефан Петков. Преди това Ирен Цветкова, зам.-председател на Българска асоциация „Спорт за всички”, която е организатор на проявата,  връчи на зам.-кмета  плакет за доброто сътрудничество и партньорство на Община Плевен в организирането на Деня на ходенето.

Ден на ходенето

Ученици от 35 плевенски училища, възрастни хора от  10 пенсионерски клуба и много граждани извървяха пеша разстоянието от началото на парк Кайлъка до хотел „Кайлъка” в слънчевия октомврийски ден.

Включилите се активно в инициативата участваха в томбола с много награди, осигурени от Асоциация „Спорт за всички” и Община Плевен. Бяха раздадени 100 фланелки, 50 футболни и волейболни топки. Голямата награда бяха два велосипеда, спечелени от две малки, чаровни дами – второкласничката от НУ „Партриарх Евтимий“ – Катерина Буковска, и Владислава Радева – ученичка в 6 клас на Прогимназия „Цветан Спасов“.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...