Акценти
Начало / Култура / Млади дизайнери и два дебюта на плевенска сцена в зимното издание на Парад на модата – Плевен 2013/214

Млади дизайнери и два дебюта на плевенска сцена в зимното издание на Парад на модата – Плевен 2013/214

Георги Ангелов

57-то  издание на Парад на модата – Плевен 2013/2014 ще бъде белязано с участието на силна група млади дизайнери, двама от които ще имат дебют на плевенска сцена. Това съобщи днес Георги Ангелов – режисьор-постановчик на шоу спектакъла. Част от младите дизайнери са завършили мода в Лондон и Милано. В Плевен те ще покажат мода, подходяща за съвременната жена във всяка възраст.

С колекция, изработена от метал и неон специално за Плевенския парад на модата, ще дебютира дизайнерът Иван Радлов. Другият дебют е на плевенската дизайнерка Марта Мешинска. Тя ще се представи с авангардни облекла от рециклирани материали.

Новите си колекции ще представят и доайените в Парадана модата – дизайнерски център „Ариес уникат” и носителката на „Златна игла” –Светла Димитрова. От София ще участва още Теодора Кьосева, Плевен ще бъде представен и от арт студио „Миллиел” – Мариета Илиева и Милица Илиева, а от Варна пристига дизайнерката Галя Златева, Дунавският край ще представи Милена Христова от Видин.

Общо 15 дизайнери  ще покажат над 200 модела дамска и детска мода.

И тази година Георги Ангелов залага на симбиозата между дрехи, музика, пластика и светлина.  Посланието на това издание на модния шоу спектакъл  е, че визията на един народ определя неговия икономически растеж и неговата култура, подчерта Ангелов. Другото послание, върху което той иска да акцентира е, че бъдещето е на младите и трябва да бъдат навсякъде в изкуството.

По традиция Парад на модата се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен и със съдействието на Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища” и читалище „Лик”. Музикалното оформление е на Асен Антонов. Ще участват Жени Василева и Боян Бончев от Клуб по спортни танци  „Дъга”  и поп изпълнителите Йоана Цветанова и Поля Петкова.

Парад на модата – Плевен 2013-2014  ще се състои на 15 декември, от 19 часа в Драматичен театър „Иван Радоев”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...