Акценти
Начало / Общество / Млади възрожденци от село Асеновци с отличия на третата национална среща на клубовете

Млади възрожденци от село Асеновци с отличия на третата национална среща на клубовете

Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци” се проведе на  6 май в зала тържествена на военна академия „Георги Сава Раковски” в София.

На срещата са отличени  победителите от националния конкурс, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски в  категориите : есе, стихотворение, презентация, етнографска сбирка и социална дейност.

Клуб „Млади възрожденци” при НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци е класиран на второ място в категория „Етнографска сбирка” и предметна награда, информира Петранка Стефанова, ръководител на клуба.

Любомир Георгиев от  същия клуб е отличен в категория „Стихотворение” на трето място и награден с книга за Васил Левски.

Клуб „Млади възрожденци” при ПГСС „Н. Й. Вапцаров” гр. Левски също е сред отличените. Той е на трето място в категория „Етнографска сбирка”.

 Всички са получили  персонални награди- раница с книга „Ние, младите възрожденци” с творби от младите възрожденци по повод 180 години  от рождението  на Васил Левски.

Поздравителни адреси за младите възрожденци, участници в третата национална среща на клубовете, са изпратили президентът и членовете на общобългарски комитет „Васил Левски”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...