Акценти
Начало / Общество / Младеж с епилепсия дари пенсията си в помощ на болницата в Левски

Младеж с епилепсия дари пенсията си в помощ на болницата в Левски

28-годишният Павлин Иванов от град Левски е поредният пример за доброто, с което коронавирусът „зарази” все повече хора. Младежът от Левски дари цялата си пенсия от 230 лева, за да подпомогне болницата в града да посрещне предизвикателството, пред което я изправя пандемията от COVID-19. Сред толкова много подобни жестове, за щастие, в цялата страна, дарението на Павлин може и да остане незабелязано, ако не е фактът, че младежът е с лека умствена изостаналост и епилепсия, но редовно помага на възрастните хора в града. Той  работи по програма в клуба на хората с увреждания. Заради извънредното положение клубът е затворен, но Павлин не изоставя хората в нужда. Той обикаля домовете им, за давземе заявките им за това какво им е нужно, после обикаля магазини и аптеки и носи купеното в домовете им.

Родителите на младежа подкрепят изцяло благотворителната му дейност, въпреки че само бащата работи. Майката на младежа е с множество увреждания и е вкъщи. Те добавят още средства към неговата пенсия и така общата дарена от тях сума за болницата в Левски е 500 лв. А парите, които родителите даряват, са били заделени за закупуване на скутер за трудноподвижната майка на Павлин.

Дарените от семейството средства ще бъдат за закупуване на маски, ръкавици, дезинфектанти и защитни облекла за медицинските екипи, които ще се грижат за заразените с COVID-19 пациенти.

„Важно е лекарите да са спокойни и да работят. Нали трябва да има кой да ни лекува и да се грижи за нас“, споделя Павлин Иванов пред Павлина Григорова, която е основният инициатор на създадената преди седмица в Левски гражданска инициатива „БлагоТворение“, чиято цел е да се помогне на МБАЛ-Левски.

„В тези трудни времена искам да изкажа благодарност на всички, които отделиха средства, на всички, които по един или друг начин подпомагат болницата ни – бъдете благословени! Надявам се да има и други, които ще последват примера им! Нека се обединим и покажем, че заедно можем да се справим”, казва Павлина Григорова.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...