Акценти
Начало / Политика / Младежко обединение на БСП подкрепи кандидатурата на Мирослав Михайлов за областен управител

Младежко обединение на БСП подкрепи кандидатурата на Мирослав Михайлов за областен управител

Младежкото обединение към Областен съвет на БСП – Плевен излезе с декларация по повод оспорваната от Общинския съвет на БСП – Плевен кандидатура на Мирослав Михайлов за областен управител на област Плевен. С декларацията младежкото обединение застава категорично зад кандидатурата на Михайлов, издигната от Областния съвет на БСП. В нея се казва, че са тревожни процесите на „открита и остра конфронтация, които текат от месеци между плевенската общинска организация и другите общини от областта” и се определя „като трайно негативна тенденция оспорването и отхвърлянето на  решения от страна на представителите на Общински съвет на БСП – Плевен по отношение на взети по легитимен начин и при утвърдени процедури такива на вече минало заседание на Областния съвет”.

В документа се припомня, че кандидатурите на Мирослав Михайлов за областен управител и Чавдар Велинов за зам. -областен управител на област Плевен са утвърдени при необходимото мнозинство, като в „процеса на номиниране, обсъждане и гласуване на кандидатурите участваха всички присъстващи на заседанието членове на ОблС на БСП Плевен, включително и на  община Плевен”.

„Ние, членовете от ОблС на МО в БСП Плевен, призоваваме за спазване на уставните норми и зачитане на демократично взетите решения от всеки легитимен орган в БСП.
Убедени сме, че е недопустимо да се игнорират номинациите на малките общински организации от областта, за да се наложи определена кандидатура чрез оспорване и явно незачитане  на взети вече решения”, се казва в декларацията, разпространена днес до медиите.

От младежкото обединение на БСП декларират, че застават твърдо  зад утвърдените от Областния съвет – Плевен кандидатури за областен и заместник-областен управители  в Плевен на Мирослав Михайлов и Чавдар Велинов.

„Считаме, че регионалните проблеми и различия следва да се дискутират и решават на място в съответната областна организация, а не да се търси на всяка цена желаният резултат чрез подкрепа от страна на националното ръководство на партията. Къде остават принципите за представителство в нашата партия? Зачита  ли се все още волята, гласът и най-вече изборните резултати, постигнати с активната работа на всеки редови член? Нека в условията на политическа криза и нестабилно гражданско общество се консолидираме и покажем, че обществените и политически интереси са над личностните! Надяваме се да покажем, че Уставът на Българската Социалистическа Партия важи в еднаква степен и се спазва от всички!”, завършва декларацията.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...