Акценти
Начало / Общество / Младежки футболни национали посетиха „Детелина”

Младежки футболни национали посетиха „Детелина”

Футболните ни надежди от Националния младежки отбор гостуваха във вторник на децата от дом „Детелина”. За предстоящия празник за Деня на  детето те подариха на малчуганите комплект топки, като преди това сложиха автографите си върху футболната топка. Така празникът  за  50 –те деца  на възраст от 3 до 7 години от  плевенския дом „Детелина” започна почти седмица по-рано.

За Първи юни е предвидена цяла програма, която ще започне още в 9.30 часа в двора на Дома с откриване на две  изложби – с произведения на децата и на интересни  плетива от отпадъчни материали, дело на  Калинка Рачева.  В музикално-поетичната част на празника  децата ще представят  и двата танца, с които ще  участват в 16-я Фестивал на радостта в Ковачевци. Поздрав за децата ще поднесат талантливата цигуларка Ралица, акробати от Спортното училище, народни певици от НУ „Христо Ботев” .

Сред гостите  на празника  ще бъдат  представители на институциите и учебните заведения , с които Дом „Детелина” си партнира  за успешната социална  адаптация на децата, както и студентите от първи и втори курс специалност „Социални дейности”  от Медицинския колеж .

Директор на Дом „Детелина” от месец ноември миналата година  е  Габриела Братанова, която има 12-годишен стаж  като възпитател в  Дома. От нея научихме, че тази учебна година има 3-ма първокласници. Детска градина посещават пет деца, а три деца се обучават в Дневния център за деца с увреждания. Независимо от ежедневните занимания  с различни изкуства  в Дома, в Школата по изобразително изкуство на Вяра Савова към Центъра за  работа  с деца  вече доста години  усвояват тайните на изобразителното изкуство таланти  от „Детелина”. Понастоящем те са 12.

От началото на годината  са осиновени 3 деца и още толкова са в процедура за осиновяване, научихме още от Валя Минкова, председател на Сдружение „Подкрепа на деца лишени от родителски грижи- Детелина”.  А в приемни семейства са настанени осем  възпитаниците на „Детелина.

Динамичното ежедневие за децата от дома ще продължи и след празника. Амбициозният и мотивиран преподавателски екип е предвидил посещение на конезавода в Рибен и Подем, екскурзия до Крушунските водопади, а през лятото – лагер на море. На 4 –ти юни 12  от талантливите деца на „Детелина” ще участват във  Фестивала на радостта, организиран от Обществен Фонд „Детство” с председател  Иванка Василева .

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...