Акценти
Начало / Спорт / Младежи сами изградиха площадка за стрийт фитнес

Младежи сами изградиха площадка за стрийт фитнес

Върху руините на заведение младежи построиха площадка за стрийт фитнес, която днес беше открита от кмета проф. д-р Димитър Стойков. Площадката се намира в градинката срещу стадион  „Белите орли“ и е дело на младежи от ГЕРБ и живеещи в Девети квартал.  Изграденото със собствен труд съоръжение струва 1 100 лева, предоставени от партия ГЕРБ и частни фирми, уточни инициаторът Йордан Грижов. Площадката за фитнес на открито е построена за две седмици само от млади хора. По уредите са изписани мисли на известни личности, които да стимулират младите да се самоусъвършенстват, допълни  Грижов преди да покаже умения на уредите (На снимката).  Младежът изрази надежда и другите квартали да последват примера им.

„Това е добър пример, който Общината винаги ще подкрепя и поддържа. Радваме се, че имаме такива деца и младо поколение“, заяви кметът на Плевен.

Той обеща Общината да осигури противоударна настилка за площадката и осветление, за да може да се ползва до по-късно в горещите летни дни.

Днес кметът получи приятна изненада за рождения си ден. Поднесоха му я деца от училище „Христо Ботев”. С микс от популярни и народни песни децата му пожелаха здраве и успехи.Към пожеланията се присъедини и областният управител Иван Новкиришки.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...