Акценти
Начало / Образование / Младежи от село Победа претенденти за награди от конкурса „Избирам красивото – наркотиците не са за мен”

Младежи от село Победа претенденти за награди от конкурса „Избирам красивото – наркотиците не са за мен”

По повод 26 юни – Международен ден за борба с наркотиците, Превантивно-информационен център по зависимости – Плевен, обяви младежки конкурс за любителска цифрова фотография под мотото „Избирам красивото – наркотиците не са за мен!“. Целта на конкурса е участниците да дадат израз на своите емоции, породени от нещо красиво – място, природа, хора, събития или каквото са уловили, като специален момент.

От Народно читалище „Зора-1990г.“ село Победа подкрепиха инициативата, като популяризират идеята, че младите хора могат да бъдат креативни и артистични; да дават израз на красивото и позитивното; да изберат живота, вместо измислено бягство от него с употреба на наркотици.

Пет талантливи момичета – Дебора Бетова, Рая Иванова, Андреа Филева, Ивайла Стоянова, Яна Флорова, се включиха в конкурса и са претендентки за наградите.

Срокът за обявяване на отличените е 30 юни 2020 г. На класиралите се на първите три места ще бъдат присъдени предметни награди, свързани с жанра и технологиите на раздела. Най-добрите изпратени снимки – не само наградени, ще бъдат професионално отпечатани и ще станат част от пътуваща изложба в област Плевен през летните месеци на 2020 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...