Начало / Общество / Младежи от Санкт Петербург и България вдигат палатков лагер в Лавров парк

Младежи от Санкт Петербург и България вдигат палатков лагер в Лавров парк

От 24 август до 1 септември в Лавров прак край Горни Дъбник ще бъде организиран палатков лагер, в който щесе включат младежи от Санкт Петербург и България. Лагерът е част от програмата на Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство – клон България. Участниците от Русия са членове на Санкт-Петербургския „Клуб кавалеров ордена Александра Невского” и храм „Свети Василий Велики” , Санкт-Петербург.

Целта на мероприятието е младежи от двете страни да изградят приятелства в неформална среда и да продължат добрата традиция на дружба и разбирателство за един мирен свят. Инициативата е наречена „Свеча памяти”. В програмата са включени екологични и социални акции, концерт и арт-работилници, посещение на природни и исторически забележителности в региона. По време на пребиваването си в Лавров парк лагерниците, освен отпадъци и суха растителност,  ще почистят и каменната облицовка на паметниците в парка и ще възстановяват  надписите им. Предвидено е също засаждане на цветя и многогодишни растения, боядисване на пейки и ремонт на детската площадка.

Кулминацията на мероприятието ще бъде на 30 август, вечерта, когато ще бъдат организирани панихида, полагане на венци и цветя и празничен концерт.

Лагерът е организиран със съдействието на Национално движение „Русофили” – областното ръководство в Плевен, Община Долни Дъбник и кметство Горни Дъбник.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...