Акценти
Начало / Общество / Младежи от Москва посетиха Плевен като награда за обществена активност

Младежи от Москва посетиха Плевен като награда за обществена активност

Група ученици и студенти от побратимения с Плевен Централен административен окръг на град Москва пристигна днес в Плевен. Посещението им в нашия град е награда за тяхната активна обществена дейност в Префектурата на Централен административен окръг.

Ръководител на московската групата е Юрий Козлов – заместник-кмет по социална политика на Хамовники – един от десетте райони на Централния административен окръг.

Днес руските гости се срещнаха със заместник-кметовете Алексей Зелов и Стефан Петков, секретаря на Община Плевен Бранимир Мирчев и Йонита Иванова – началник-отдел „Образование и култура”, съобщиха от общинската администрация.

„За нас е чест да посрещнем представители на Централния административен окръг на град Москва, с който ни свързва вече над десет години едно много сериозно, ползотворно, перспективно и високо ценено от нас партньорство”, приветства гостите Алексей Зелов. Той допълни, че именно младите хора са най-добрите посланици на своите страни и градят най-здравите мостове между държавите.

От своя страна руските младежи разказаха за свои инициативи в различни сфери от обществения живот, които осъществяват на доброволен принцип. Те проявиха голям интерес към младежки програми, по които се работи в България, към грижата за хората в неравностойно положение, за интеграцията на различните етноси, за реализацията на младите българи.

В програмата на групата са посещения на Панорама „Плевенска епопея 1877”, парк „Кайлъка”, Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”, Медицинския университет.

Тази вечер в Актовата зала на Община Плевен московчани ще се срещнат с представители на Младежкия парламент и ученици от Математическата гимназия и Гимназията с преподаване на чужди езици, с които ще обменят добри практики и интересни идеи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...