Акценти
Начало / Общество / Младежи от Левски разговаряха с актьора Ивайло Захариев за вредите от наркотиците

Младежи от Левски разговаряха с актьора Ивайло Захариев за вредите от наркотиците

Младежите от община Левски се срещнаха с филмовата звезда Ивайло Захариев от сериала „Под прикритие“, информира Ваня Дочева – секретар на МКБППМН. Той, заедно с актьорите Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов, представиха постановката „Спасителя“, част от общинската програма за превенция на зависимости.

С подкрепата на ЦОП, присъстващите се запознаха с една от възможностите с фатален край, до която води употребата на наркотични вещества. След края на постановката актьорът Ивайло Захариев прикани младите хора на беседа по темата и в откровен разговор разкри личния си опит с наркотиците, за капана, в който е попаднал. Желанието да се занимава с актьорство го поставя пред избор да сбъдне ли мечтата си или да се откаже от нея, да се откаже от живота си. Децата имаха възможност да задават въпросите си в непринуден разговор, разказа Ваня Дочева.

Левски постановка 1

Според последните изследвания на Националния център по наркомании злоупотребяващите с хероин са между 50 000 – 60 000 души, с кокаин – между 8000 и 15 000, а с различните форми на канабис – около 120 000. Изходът на всеки четвърти наркоман е фатален и завършва със смърт, като възрастта на започващите е спаднала до 12 години.

Левски постановка

Левски постановка 3

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...