Акценти
Начало / Общество / Младежи от Интеракт отварят библиотека на открито

Младежи от Интеракт отварят библиотека на открито

Интеракт

Младежи от Интеракт – младежката организация на Ротари клуб – Плевен Центрум, отварят библиотека на открито. В продължение на 4 дни всеки желаещ ще може да дари своя книга и да вземе четиво, оставено от друг. Насловът на проекта, който реализират всички Младежки клубове на организацията в страната, е „Прочети и предай нататък”. Целта на инициативата е да се противопостави на агресията, с която технологиите нахлуват в живота ни, поясниха на пресконференция Поли Бетова, вицепрезидент на плевенската организация, Кристина Владимирова, неин секретар, и Александър Владимиров, член на Интеракт.

Библиотеката на открито ще бъде позиционирана под шатра в близост до Драматично-куклен театър „Иван Радоев”. Стартът на проекта ще бъде даден в 15 часа на 16 юни и ще продължи до 19 часа на 19 юни.

Младежите поясниха, че желаещите могат да вземат книга и  без да оставят, но по-добрият вариант е да се дарява, за да се запази възможността за обмен на четивата между хората. „Искаме да върнем хората към книжния носител”, поясни Александър.

Инициативата се провежда за втори път. След края на проекта миналата година останалите книги бяха дарени на Регионалната библиотека „Христо Смирненски”. Такава  ще е практиката и сега.

По наблюдения на младежите дарителите са хора на различни възрасти, а четивата са много разнообразни. Не могат да се правят обобщения за това дали младите хора предпочитат да четат от електронен или книжен носител, категорични са младите хора и добавят, че те и съучениците им предпочитат книгите, които носят дори в училище.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...