Акценти
Начало / Общество / Младежи от Долни Дъбник ще правят национална анкета за булимията

Младежи от Долни Дъбник ще правят национална анкета за булимията

Младежи от сдружение „Долни Дъбник” ще проведат национална анкета, за да проучат какъв е броят на младите хора в страната, страдащи от булимия. За идеята съобщи днес Диана Кулева по време на пресконференция за представяне на бъдещите планове и проекти  на сдружението.

Идеята за провеждането на проучване на национално ниво се е родила след участието наа Диана и други членове на сдружението в дейности по проект, включващ посещение в град Ваймар, Германия. Там младежите са имали възможност да се срещнат с техни връстници, болни от булимия. Те са били настанени в специални центрове и с тях системно работят психолози, за да им помогнат да се справят с този сериозен проблем. Докато у нас все още не се говори дастатъчно за него, а диагностицираните пациенти се насочват към психиатрична клиника, което не помага за справяне с проблема, смятат младите хора от сдружение „Долни Дъбник”.

За реализирането на националната анкета, която ще стартира в началото на месец септември  тази година, от сдружението ще получат подкрепа от младежките организации на двата големи синдиката – „Подкрепа” и КНСБ. За формулирането на въпросите в анкетното проучване ще използват германски модел, който преценяват, че  ще даде най-точни резултати.

След обобщаване на данните от анкетата младежите ще организират в София кръгла маса по проблемите на заболяването сред младите хора в страната. На форума ще бъдат формулирани и конкретни мерки за разрешаването им.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...