Акценти
Начало / Образование / Младежи в неравностойно положение кандидатстват за еднократна помощ за продължаване на образованието си

Младежи в неравностойно положение кандидатстват за еднократна помощ за продължаване на образованието си

Младежи в неравностойно положение имат възможност да кандидатстват за еднократна подкрепа в размер до 2000 лева, информират от Медицински университет – Плевен. Получаването на финансова помощ е възможно благодарение на инициативата „Подкрепи една мечта“. Тя бе обявена още през месец май от президента Росен Плевнелиев, който съобщи, че са събрани средства от дарения, които ще бъдат използван за еднократна подкрепа на младежи в неравностойно положение, за да продължат образованието си след завършено средно образование. Условията и редът за получаване на финансовата подкрепа са обявени на сайта на президента ( http://www.president.bg/news2762/ ).
Документи за кандидатстване за финансова подкрепа се подават до 20 октомври 2015 г. в сградата на Администрацията на президента или по пощенски път на адрес: Администрация на президента, за инициативата „Подкрепи една мечта”, гр. София 1123, бул. „Дондуков” 2.
Необходимо е кандидатите да представят и удостоверение от Дирекция „Социално подпомагане“ (образецът е приложен към Правилата), че отговарят на условията за подпомагане по чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане или копие на документ, удостоверяващ трайно намалена работоспособност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...