Акценти
Начало / Политика / Младежите на СДС в Плевен поеха щафетата на „Пътуващо есе“

Младежите на СДС в Плевен поеха щафетата на „Пътуващо есе“

Националната инициатива на СДС – „Пътуващо есе”, днес беше представена в Плевен. Щафетата на плевенските младежи предаде един от инициаторите на инициативата Стоян Янев, който е зам.-председател на СДС в Русе. Символичното предаване на щафетата стана в пресклуба на БТА в Плевен в присъствието още на организационния секретар на СДС – Русе Милан Николов. Чрез председателя на младежката структура на сините в Плевен – Цветан Мичев, Плевен беше включен в националната инициатива.

Конкурсът за есе е на тема: „СДС – 25 години по сините стъпки. Демократичната промяна и дясната перспектива пред Република България“. и е отворен за участие за всички десни, демократично мислещи млади хора. Участие в него могат да вземат младежи до 29-годишна възраст, с интереси към политиката и желание да изразят своите идеи и виждане за днешните политически процеси и за възможностите и предизвикателствата пред тях да участват, чрез партия като СДС, в управлението на страната ни.

Петчленно жури, с председател лидерът на СДС Божидар Лукарски, ще определи наградените текстове. Предвидени са парични награди за есетата, класирани на първите три места. За първо място наградата е 500 лв., за второ – 300лв., за трето – 200лв.

Есета, в обем  до 3 машинописни страници,  ще се приемат до 15 септември.

Това е един добър начин за изява на младежите и възможност техните идеи да стигнат до властта, подчерта Стоян Янев при представянето на инициативата в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...