Начало / Спорт / Младата плевенска шахматистка Любомира Ленкова с бронз от Купа „Тримонциум“ в Пловдив

Младата плевенска шахматистка Любомира Ленкова с бронз от Купа „Тримонциум“ в Пловдив

Любомира Ленкова
Снимка: архив ШК „Плевен ХХІ“

За шеста поредна година ШК „Пловдив“ със съдействието на Община Пловдив организира незабравим шахматен празник за участниците в Купа „Тримонциум“. Турнирът се проведе на 7, 8 и 9-ти ноември в зала Москва на Новотел „Пловдив” и събра 118 шахматисти от страната, както и гости от Турция.
Според регламента участниците бяха разделени в две групи: А- за възрастови групи до 10, 12 и 14 години, и Б – за момичета и момчета до 6 и 8 години. Те изиграха  7 партии на класически шах по Швейцарска система.
СКШ „Плевен XXI“ се представи с трима свои състезатели – Аделина Тодорова, Любомира Ленкова  и Стилиян Нановски.
С актив от три точки Любомира успешно се пребори за бронзовия медал при момичетата до 10 години, научихме от мс Христинка Илиева, старши треньор в клуб „Плевен ХХІ”. Съотборничка й Аделина Тодорова остана по-назад в класирането със спечелени 2 точки.
При момчетата до 12 години миналогодишният бронзов медалист Стилиян Нановски се нареди десети с 4 точки.
Носител на Купа „Тримонциум“ за 2014-та година стана Мартин Петров, състезател на Столичен център по шахмат, който направи внушителните 7 от 7 възможни точки. Това е поредният успех на 14-годишният талант след отличното му представяне на Европейското първенство в Батуми, Грузия, където се класира осемнадесети.
Официален гост на закриването на турнира беше заместник кметът на местната Община Петър Зехтински, който връчи награди на победителите и подаръци за всички участници.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...