Начало / Последни новини / Мис Червена роза и президентът на Българската федерация по шах дадоха старт на Държавното по шах в Плевен

Мис Червена роза и президентът на Българската федерация по шах дадоха старт на Държавното по шах в Плевен

От 18 до 26 април Плевен ще е домакин на Държавното индивидуално първенство по шахмат (финали) за мъже и жени.  Официалният старт на състезанието днес даде Николай Велчев, изпълнителен директор на Българската федерация по шахмат (БФШ). Той пожела на участниците  успех и да продължават да прославят българската шахматна школа. Той отбеляза още, че Държавният шампионат по шахмат е авторитетен и се предава директно по няколко от големите онлайн медии.Велчев благодари също на организаторите – домакинат Васил Антонов, и на Петьо Маринов и  ШК „Спартак Плевен 21” за добрата организация на шампионата.

015шах държавно първенство

Символичните първи ходове  направиха Иван Генов, член на УС на Българската федерация по шах – на партията на държавната шампионка Елица Раева, Силвио Данаилов,  президент на Българската федерация  – на дъската на световната шампионка Нюргюл Салимова и при представителя на домакините – гросмайстор Красимир Русе,  първият ход направи  Мис Червена лора – Лаура Маринова.

021шах държавно първенство

Главен съдия на първенството ще е Живко Жеков.

В първенството ще участват 10 жени и 10 мъже, като сред тях са едни от най-титулуваните български шахматисти. Наградният фонд е 15 000 лв.

Награждаването на медалистите от шампионата ще е от 14 часа на 26 април.

006

009шах

026шах държавно първенство

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...