Начало / Общество / Мирослав Петров, кандидат за кмет на Плевен: С действия, находчивост и активност кметът трябва да защитава интересите на Плевен

Мирослав Петров, кандидат за кмет на Плевен: С действия, находчивост и активност кметът трябва да защитава интересите на Плевен

Кметът на Плевен трябва да бъде пълномощник на хората от града. Той трябва да защитава техните интереси както в града, така и в глобален мащаб във взаимодийствие с националната политика на правителството. Затова не трябва да се ограничав само в бюджета, който общината има, а със своите действия, находчивост, активност да провежда политиката на партията и да помага на хората за благоденствието на Плевен. Това заяви днес кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Плевен – Мирослав Петров, представяйки визията и приоритетите си за бъдещото управление на града.

Той очерта няколко от основните си приоритети, ако бъде избран за кмет на Плевен. На първо място  постави пътната свързаност с магистрала „Хемус”, като предпоставка за създаване на добра среда за бизнес климата в града.

Друг  приоритет ще е създаването на удобна и благоприятна градска среда във връзка с много медицински заведения в града и Медицинския университет.  От друга страна ще се водят разговори за ангажиране на тези медицински заведения в здравеопазването на хората в малките населени места. Ще отправим покана за безплатни прегледи на възрастните хора в малките населени места, каза Мирослав Петров.

Друго предизвикателство  ще е създаването на много тясна връзка с представители на консорциума, който ще се създаде за АЕЦ Белене. Това е необходимо с оглед на създаването на нови работни места и да се създадат механизмите, които ще позволят града да извлече дивиденти от изграждането на втората атомна електроцентрала, поясни Петров.

Друг приоритет е обръщане на специално внимание  на малките населени места в община Плевен, които в момента са изолирани, каза Мирослав Петров.  Сериозно внимание трябва да се обърне на проблема с гробищните паркове, който много скоро ще ескалира, подчерта той и допълни, че ще работи превантивно за решаването му.

Като много важен приоритет кандидат-кметът на ГЕРБ очерта привличането на чуждестранни инвестиции. Затова ще е необходимо да се развие добра пътна свързаност, отбеляза Мирослав Петров и заяви ангажираността си в близост до Плевен да се изгради карготерминал, като се използват възможностите в Каменец и Долна Митрополия. Това ще даде възможност за увеличаване на чуждестранните инвестиции в нашата община, тъй като в момента усвояването на чуждестранни инвестиции е средно по 400-500 евро на човек при положение, че в страната тази цифра е между 2-3 хилади евро, посочи Петров.

Мирослав Петров заяви, че ще работи активно с Министерството на младежта и спорта, за да може да бъде завършена Спортната зала в града, завършено обновяването на стадион „Плевен”, за да бъде върната спортната слава на нашия град.

Мирослав Петров има две висши образования. През 1989 г. завършва Военната академия във Велико Търново, специалност контра-тероризъм, а през 2003 г. се дипломира като Магистър по икономика, специалност „Социален мениджмънт” в Академията по икономика «Димитър Ценов » в Свищов. През 2005-та и 2006 г. успешно завършва обучения на ФБР /ИЛЕА/, съответно в Унгария и САЩ . Мирослав Петров има дългогодишен опит в системата на МВР. Започва работа през 1990 година като офицер в отдел „Охрана на обществения ред” в Регионална дирекция на вътрешните работи – Плевен. Три години по-късно става началник на отдел «Криминална полиция» при РДВР – Плевен. В периода 1995 – 1999 г. е началник на отдел „Борба с организираната престъпност” при РДВР – Плевен, а от 1999 – 2003-та г. е заместник-директор на РДВР – Плевен, отдел „Полиция”. Кариерата си продължава като началник на сектор «Борба с организираната престъпност» – при РДВР – Плевен и началник на отдел «Опазване на обществения ред и превенция».  През февруари 2013 г. той бе назначен за директор на ОД на МВР – Плевен. В професионалната си кариера в МВР Мирослав Петров на три пъти, през 1994, 2004 и 2007 година, е отличаван с награди на Министъра на вътрешните работи. С постановление на Министерски съвет №266/10.05.2017 година Мирослав Николов Петров е назначен за Областен управител на Област Плевен.

 

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...