Акценти
Начало / Крими / Министър Цветан Цветанов ще посети село Мечка

Министър Цветан Цветанов ще посети село Мечка

На 19 април от 16.30 часа министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на село Мечка, съобщават от пресцентъра на МВР. В селото е изградена система за видеонаблюдение като една от мерките за защита на собствеността на хората и повишаване на чувството им за сигурност.

Повечето от местните хора са пенсионери на средна възраст 75-80 години. Отглеждането на животни и обработката на земята в дворовете им са основните им препитания. Най-честите престъпления в селото са кражбите на медни и метални предмети от домовете и кражбите на селскостопанска продукция.

На среща с местните в края на месец март жители на селото представиха като най-сериозни именно проблемите с домовите кражби и посегателствата на домашни животни. Тогава директорът на областната дирекция на МВР Плевен комисар Светозар Илиев оповести поставянето на 12 камери за видеонаблюдение, както и назначаването на разследващ полицай и експерт в Мечка.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...