Акценти
Начало / Общество / Министър Танева: Необходимо е включването на меда сред продуктите, които могат да бъдат доставени в училищата

Министър Танева: Необходимо е включването на меда сред продуктите, които могат да бъдат доставени в училищата

Необходимостта от включването на меда в обхвата на земеделските продукти, които могат да бъдат доставени в училищата, подчерта министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Това е и част от възпитанието на младото поколение как да се храни здравословно, допълни още тя. Изявлението бе направено по време на конференция „Нови предизвикателства пред пчелите: Пътят напред” , която се проведе в Брюксел, информират от пресцентъра на Министерството.
България предлага в новия програмен период пчелите да бъдат включени в обхвата на озеленяването. Това заяви още министър Танева, като допълни, че страната ни е за въвеждане на европейски регистър на пчелните семейства. По думите й, именно подобна база данни би подкрепила сектор „Пчеларство“, като ще се създадат добри условия за прозрачност и сигурност.
По време на конференцията тя заяви, че страната ни е на осмо място в Европейския съюз по производство на пчелен мед. „В България това е секторът, в който биологичното производство е с най-голям относителен дял от цялото производство, а именно 20 %“, отбеляза Танева.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...