Акценти
Начало / Икономика / Министър Нона Караджова ще подпише договор за изграждане на ново регионално депо за отпадъци край Плевен

Министър Нона Караджова ще подпише договор за изграждане на ново регионално депо за отпадъци край Плевен

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова  и кметът на община Плевен проф. Димитър Стойков ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на Регионална система за управление на отпадъците на регион Плевен. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” на стойност 27,7 млн. лева.

Подписването  ще се състои на 29 ноември 2012 г., от 9 часа, в сградата на Общинския съвет в Плевен, съобщават от МОСВ.

Регионалната система за управление на отпадъците в регион Плевен ще обслужва 186 477 души от общините Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Пордим и Плевен.

Проектът включва изграждане на първа клетка за битови отпадъци от регионално депо Плевен, инсталация за сепариране, съоръжение за компостиране, център за приемане на опасни и други отпадъци и довеждаща инфраструктура до площадката (водопровод, електропровод и канализационен колектор), както и доставка на машини и съоръжения, стационарно и мобилно оборудване за експлоатацията на съоръженията. Периодът на експлоатация на депото се предвижда да бъде 14 години.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...