Начало / Икономика / Министър Лиляна Павлова представя проекта „Енергийно обновяване на българските домове”

Министър Лиляна Павлова представя проекта „Енергийно обновяване на българските домове”

На 15 май – вторник, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще представи в Плевенпроекта „Енергийно обновяване на българските домове”.

Презентацията ще се състои в 10 часа пред сградата на Областна администрация Плевен.

Целта на проекта е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.). Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв. Финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще получават сдружения на собственици, регистрирани по реда на Закона за управление на етажната собственост в съответната общинска администрация и в регистър БУЛСТАТ. За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 50% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда.

При посещението си в Плевен министър Павлова и членовете на нейния екип са готови да отговорят на всички въпроси на заинтересованите да обновят домовете си плевенчани.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...