Начало / Образование / Министър Кунева връчи наградата „Константин Величков” на директора на ДГ „Теменуга” Плевен

Министър Кунева връчи наградата „Константин Величков” на директора на ДГ „Теменуга” Плевен

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева връчи на 8 учители наградата на МОН „Константин Величков“. Преподавателите бяха избрани от комисия в министерството след предложения на директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена. Отличените педагози получиха грамота и по 1000 лева парична награда.

Министърът поздрави наградените педагози и заяви, че трудът на българския учител не трябва да се почита само на 1 ноември и 24 май. „Вие сте тези, от които зависи какво общество ще имаме след години. Не само какви знания и умения ще имат децата ни, но и какви ценности, какви хора ще са“, каза Кунева. Тя беше категорична, че основен ангажимент й е връщането на авторитета на преподавателите. Изключително важно е да използваме всеки случай и министерството, и обществото да ви кажат „Благодаря“, добави Меглена Кунева.

Призът „Константин Величков“ е учреден през 2005г и традиционно се дава по случай  1 ноември – Ден на народните будители, за високи постижения и принос за развитие на образованието. Той се присъжда на преподаватели по различни предмети, разпределени в три категории – за работа с изявени и даровити деца и ученици или със специални образователни потребности (СОП), за методическа, творческа и иновативна дейност и за възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността и извънкласни занимания.

В първото направление награда получи Румяна Цветкова, директор на детска градина „Теменуга“ – Плевен с групи с деца със СОП. При връчването на наградата директорът на ДГ „Теменуга“ подари на министър Кунева картина, изработена от децата в градината.

Снимка: МОН

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...